Saturday, February 16, 2008

Сайт за шпиониране на половинката

Какво ли не правят хората в днешно време, за да шпионират половинката си. Ревността ни кара да си измисляме всякакви съоражениея за следене и навлизането на новите технологии повечето от тях вече намират своята реалност. Наскоро например изобретиха ръкавица с GPS.

Едни познати пък измислиха сайт, в който да следиш приятелите си, за да не изгубваш обратната връзка. Не е от онези сухи каталози , в които ще ги видиш къде учат, какво работят и колко деца имат, а ще можеш да прочетеш всичко, каквото той е оставил в кратко съобщение до всичките си познати. Все едно пишеш SMS до всички, дори със същото ограничение в символи.


Става дума за Едно23.ком. Идеята на сайта е всеки да си получи по един профил, в който да бръщолеви кратки съобщения под формата на текст и после да може да види другите какво са отговорили. Става дума за микроблогинг платформа, но понякога прилича на миничат. Което е хубаво :) Сайтът е още в много начален стадий, доколкото познавам създателите му, ни очакват много приятни изненади. Сигурен съм, че това, което виждаме, е най-базовата възможна версия на сайта. За сега няма нищо, което да се отличи като иновативна функционалност, но изпълнението бие на очи с професионализъм. Много изчистен, но същевременно интересен, дизайн и много удобен AJAX интерфейс, на които винаги съм се радвал.

Но въпреки малкото функции, зарибявката е голяма. Определено няма друг такъв сайт на български. Зарибявката е почти като в MySpace, но най-накрая можеш и сам да отговаряш в профила си. Липсваше си, честно казано. Ами аз съм там, храмът на моята глупост е на адрес едно23/ГеоргиМатеев. Елате да трупаме контент :)

3 comments:

Anonymous said...

Супер сладко е това сайтче, много ми харесва! И статийката ти е супер сладка :)

Sabina said...

ами прилича на twitter или моя любим jaiku.com

аз не бих ползвала български вариант на тези услуги, но мога да си представя защо някой друг би

Anonymous said...

На български може и да няма еквивалент, но на английски има - Туитър в цялата му прелест ;-)