Wednesday, September 5, 2007

Намерих bug в Google AdSense при логина

Най-накрая ги хванах натясно :) От много време не се кефя на хендлинга на сесии от Google. Всеки с повече от един Google Account го е имал този проблем - логваш се с един юзър в Gmail, с друг в Blogger, с трети в AdWords и т.н. Винаги съм се чудел къде ще изгърми тая работа и най-накрая се случи:

Както си се бях логнал с акаунта ми за блогър исках да си регистрирам едно ново потребителче за AdSense. Минах първата страничка от формуляра гладко и стана време да си избирам Google Account. Казах му, че нямам и не искам да имам Google Mail и той ми изкара формулярче да си дам външен имейл адрес. Оказа се, че какъвто и E-mail адрес да въведеш в това поленце, той винаги ще взима този от сесията (и в моят случай - да пищи, че вече има регистриран AdSense Account с този адрес). ХВАНАХ ЛИ ВИ КОПЕЛЕНЦАААА?!!!

Но това не е първият път, когато хващам бъгав код от Google. В новата версия на APIlity (OpenSource библиотека ПИСАНА ОТ ГУГЪЛ за управление на AdWords кампании) са объркали имената на няколко полета в KeywordCriterion обектите и всяка една заявка към сървъра дава грешка. Вместо "negative" и "paused" са написали "isNegative" и "isPaused". Нях нях нях! 2:0 слабаци!!!!

6 comments:

Anonymous said...

Я фърли едно око тук

Can't log in using Firefox? @ adsense.blogspot.com

Anonymous said...

Ама те са пълни с бъгове бе човек. Аз ако си ги бях записвал сигурно известен щях да стана.

Пример от преди 5 минути: Влизам едновременно в Google Adsense акаунт и в Google Analytics. Естествено двете регистрации са различни, но с еднакъв мейл и различни пароли. В момента в който щракнах logout на Google Adsense акаунта ме изкара и от Google Analytics акаунта.

В Google са тъпи, даже много тъпи, въпреки че говорят за тях обратното.

Georgi Mateev said...

Не бе пичове, не става въпрос за логина, че се бърка като имаш много акаунти. То е нормално т'ва и е така при всеки. Тука става въпрос, че ако има нещо в сесията, не можеш да се регистрираш правилно. Ти му пишеш bill.gates@microsoft.com за имейл, пък то взима мейла, с който си логнат в сесията. Нямам камера, за да ви го снимам, ама просто го пробвайте.

Anonymous said...

Преди малко си влизам аз в Gmail и си добавям още един адрес от който да изпращам писма.

Но животното ми искаше потвърждение, а аз не бях създал майла и не успя да изпрати потвърждението.

После гледам в папка СПАМ имам едно писмо, а акаунта ми е нов. И познайте какво - взел е за СПАМ собствения си Mail Delivery от адрес mailer-daemon@googlemail.com.

Повече няма да коментирам.

Anonymous said...

Като ви чете човек ще остане с впечатление че не ползвате Google. Ако е така - много губите.

Anonymous said...

Големи трагедии, едвам ще заспя днес, просто не знам!